Egészségmagazin.com   |   2015.11.28.

Kisfiút szeretnél? Nézz focit és szexelj sokat!

Mi köze a focinak a szexhez? Mi köze a focinak a születendő gyermek neméhez? Úgy tűnik, több, mint gondolnánk: a kutatások szerint a 2010-es dél-afrikai focivébé után 9 hónappal ugrásszerűen megnőtt a fiú babák száma! A változás nem csak a gólörömöknek, hanem a szülők megváltozott szexuális szokásainak is köszönhető. Mi történt pontosan 2010-ben a dél-afrikai hálószobákban? Olvass tovább és megtudhatod!

reklám vége

Már évezredek óta próbálnak rájönni az emberek, hogyan lehet befolyásolni a születendő baba nemét; vannak, akik bizonyos pózokra esküsznek, mások szerint a Hold fázisaihoz kell igazítani a fogamzást. De a legújabb tanulmány szerint akár a focivébé is hatással lehet a gyerek nemére! Most, hogy Magyarország kijutott az EB-re, érdemes fontolóra venni ezt a módszert is...

Az ominózus tanulmány eredményeiből az látszik, hogy a 2010-es dél-afrikai futball világbajnokság hatására (tehát pontosan kilenc hónappal az eseményt követően) jelentős mértékben megnőtt az országban az újszülött kisfiúk száma. Úgy tűnik tehát, hogy a szóban forgó világverseny nem csak a vuvuzelák őrjítően idegesítő hangjáról lesz emlékezetes, legalábbis a helyiek körében: nekik talán kellemesebb emlékeik kötődnek a világversenyhez, mint nekünk.

Foci + jó kedv = több szex

Az ország történetének első labdarúgó-világbajnoksága egyébként 2010. június 11. és július 11. között zajlott, ami Spanyolország nemzeti tizenegyének győzelmével zárult, akik Hollandiát győzték le a döntőben 1-0-ra.

Dr. Gwinyai Masukume, a Witwatersrand-i Egyetem kutatójának elmondása szerint a világbajnokság hatására a dél-afrikaiak kevésbé voltak stresszesek, összességében boldogabbak voltak, sőt, felmérések szerint a szóban forgó időszakban az átlagosnál jobb véleménnyel voltak saját magukról és hazájukról is.

Úgy tűnik azonban, hogy ezeket a gondolatokat nemcsak magukra, de az ellenkező nem tagjaira is sikerült kivetíteni, ugyanis az adatokat elemezve egyértelmű, hogy az emberek többet szexeltek, mint máskor.

Több szex = több fiú

Jól ismert tény, hogy a szexuális együttlétek számának növekedése az újszülött fiúk arányának növekedését hordozza magával. A tanulmány rámutatott, hogy a világbajnokság idején az újszülött fiúk aránya 0,5063 volt, a 2003 és 2012 közötti időszak átlagos 0,5029-es számával szemben. Ez a változás átlagosan 1,088 extra fiúgyermeket jelent. Jól hangzik, nem?

Mivel az adatok jelentős változást jeleztek, ezért a tudósok összehasonlították az eredményeket más évek hasonló időszakainak számadataival. A fiú babák megnövekedett száma a kutatók szerint az egészséges spermiumok megnövekedett mozgékonyságának, a gyakoribb szexuális együttléteknek, vagy a terhesség alatti csökkent számú fiú-vetéléseknek a számlájára írható. Kevéssé valószínű, hogy a háttérben véletlenszerű folyamatok, vagy szezonális változások húzódnának meg.

A külső tényezők befolyásolják a baba nemét

Allan Pacey, a Sheffield-i Egyetem andrológus professzorának elmondása szerint régóta ismert tény, hogy a születendő fiúgyermekek aránya külső tényezők hatására (katonai konfliktusok, természeti katasztrófák) megnövekedhet, de a pontos okokat továbbra is homály fedi. A jelenségre több magyarázat is született már. Ezek egyike, hogy ezekben az időszakokban a férfiak több Y-kromoszómát termelnek egy rövid ideig. Egy másik magyarázat szerint a női szervezet képes „válogatni" a hímivarsejtek között közösülést követően, ezzel pedig megváltoztatja a petesejtet elérő spermiumok körében az X és Y kromoszómák arányát. A professzor hozzátette: ezek mind létező biológiai mechanizmusok, azonban abban még senki sem lehet bizonyos, hogy ezek közül pontosan melyik felelős (ha egyáltalán felelős bármelyik) a fiúk számának megnöveléséért egy adott populáción belül. Még ha pontos tudományos magyarázat egyelőre nincs is, az nyilvánvalónak tűnik, hogy megfelelő mennyiségű foci a fiúknak kedvez a gyermekáldás során. Egy újabb érdekes tény, amire érdemes odafigyelniük a pároknak. :)

Van olyan ismerősöd, aki kisfiút szeretne? Oszd meg a cikket vele is és vidd el a leendő apukát egy jó meccsre!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön